bugün

entry'ler (277)

7 ekim 2020 almanya türkiye maçı

Senol güneşin ; 3 macta 15 gol yemiş Schalke 04 stoperi ozan kabağı “cok formada” diye oynattığı hazırlık maçı .

uludağ sözlük

Ülkenin potansiyel sapıklarını günyüzüne çıkarmakta başarılı sözde insanların fikirlerini , yorumlarını ve bilgilerini paylaştığı platform.

7 eylül 2020 abd montana eyaletinde kar yağması

kutup girdabı yani polar vortex olması olayıdır .yani soğuk hava tıpkı bir yaramaz çocuğun evden kaçması gibi “ yaa banane ben sıkıldım birazda dışarı çıkmak istiyorum “ demesi gibi gidip ilk buldugu mahalleye sans eseri dalması gibi birsey kabaca.bu gibi durumlarda hava guney afrikada +45 iken amerikada -35 olabilir.küresel ısınma sebebiyle kutuplardaki soğuk hava aniden güneye iner ve şans kapıyı çalınca olursun.türkiye bile denk gelme ihtimali olabilen bir hava olayıdır .

320 milyar metreküp doğalgaz rezervi

sen cıkıp ; yok eksen kayıcak yok herkes yeni bir türkiye’ye uyanacak dersen beklentiyi uber bir haber konumuna getirirsen işte bu müjde değil insanları enayi yerine koymuş oluyorsun.ben heralde 50 trilyon metreküp petrol yada doğalgaz bulundu sandım şahsen hatta altın yada elmas rezervi bulunmuş olabileceğini bile düşündüm gercekten ama o 320 küp doğalgaz lafını duyunca kendi kendime dedimki; - ulan 20 senedir ağızlarından tek bir doğru cümle cıkmamıs adamlardan televizyon karşısına geçmiş müjde bekliyorsun ya senin ben beynini sikiyim. diye tonla hakaret ettim kendime kendi kendime kızdım. haa tabiki buda hiç yoktan iyidir milletimize hayırlı olsun dicem ama bunada inanasim gelmiyor ne yalan soylim. ozetle dag fare dogurdu eksen kaydi ama bizim eksenimiz kaydi artik aptal yerine koyulmaktan. entrymi su sozle noktaliyorum : insanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten kolaydır. - mark twain

yazarların en son mutlu geçirdiği yıl

Cook seneler gecti cookk seneler gecti

Donen yook Seferindenn..

pınar gültekin

dikkatimi ceken bir diğer husus ise hemen hemen her dizide saplantılı bir erkeğin kadına olan takıntısı var ve bu sanki normalmis algisi yaratiyor. gerçekten seven hiç bir erkek kadını canice katlemeyi bırak vurmaya kıyamaz. bu tür insanlar saplantılı,ezik,yetersiz ve hastalikli karakterdedirler. bu tür özelliklerini para, mal mülk ve güç ile maskelemeye çalışırlar.süper egolarının ve hastalıklı ezik karakterlerinin esiri olmuşlardır.ben bunlara kurtlar vadisindeki icimizdeki gizli erdal kömürcüler diyorum. bu kisilikler kendilerini belli ettikleri an yok edilmeliler. ınsanlarin artik bu duruma ah vah edip sosyal medyada tepki gosterecegine artik bu duruma kalici bir cozum aranmalı . onun dışında bunun ataerkil toplumlarda kendiğilinden kalici cozumu malesef cok zor gorunuyor.

10 07 2020 danıştay ın ayasofya kararı

sene sonuna doğru kapıda bekleyen ekonomik krizi bildikleri için aklı sıra bunun yolunu yapmaya çalışan halkını basit planlar ile kandırmaya çalışan iktidarin (inan inana biliyorsan yargıtay ) kararidir. on sekiz senedir ayasofyayi camiiye cevirmeyenler birden fetih nidalari atmaya basladi.millet acliklan inim inim inlerken “dis gucler ayasofya yuzunden ekonomimize saldirdi” diyecekler ve bunun yolunu yapiyorlar yersen. bir basit sark kurnazligi da hazir virus yuzunden en az 3 sene istanbula adam akilli turist gelmiyecegini bildikleri icin ki ( ortodoks aleminin en cok turist gelen iki ulkesi yunanistan ve rusya ile libyada ters dusecek olmamiz bu muhtemel siyasi gerginlikler bu konuda libya konusunda iktidarla ayni taraftayim ) en azindan bosta durmasin ayasofyayi secim kozu olarak kullanmaktan baska bir sey degildir. atilan her twit girilen her entry aslinda bizi yonetmeye calisan insanlardan cok ne kadar cahil ve saf insanlarla beraber yasadigimizi bir kez daha gozler onune seriyor.

fakirleri avutmak için uydurulmuş şeyler

Saadet zinciri uydurulmuş şeylerden biridir . Aslında kısa yoldan zenginlik ve yuksek kazanç vaadeden her sistem.

kaş

türkiyede dalış turizminin gelişmiş olduğu antalyanın batı tarafı ilçesi.

netflix in yasaklanması

karşı komşum filiz ablanın netflix te next tuşuna basmasıyla desteklediği eylem.

recep tayyip erdoğan

youtube da yaptığı canlı yayınında linç yemiş youtuber. Hihihi

sürekli gülen insan vs hiç gülmeyen insan

eğer yapılan iki eylemde aşırı uçlarda ise altında psikolojik bir rahatsızlık olduğunu gösteren durumdur.

muhtemelen yaşanılan herhangi bir travmadan ötürü kişi duygu durum yada dürtü bozukluğuna yakalanmış ve beynin dürtu kontrol makanizması normal bir insana göre farklı çalışmaktadır. (bkz: bipolar bozukluk)

ahtapot

zeytinyağlı ızgarası orgazmik yiyecekler arasında olan canlı .

5 temmuz 2020 galatasaray trabzonspor maçı

beni bilen bilir tahminlerim yanlış çıkmaz. fatih terimin velihatı olarak gördüğü okan buruk’a pr yapacağı mactır. fatih terimin bir sonraki hedefi galatasaray başkanı olmaktır. yerine ise velihatı olarak gördüğü okan buruk çoktan yeri hazırlanmıştır. başakşehirin şampiyon olması her anlamda galatasaraya yarar sağlayacaktır.

edit: galatasarayın asla kaybetmeyeceği maç olacaktır.

onur can özcan

adeta sarkilarinda insana sevmeyi ogreten harika beste ve sarkilara sahip aramizdan erken ayrilan bir efsane o.

bugulu bir sesi sozlerinde ise surekli bir ayrilik ve yanlizlik var. soguk ve karanlık bir kış aksam vakti o muhteşem sözler ile ciğerimi dağladı..

iki yanlız bir doğru edebilirdik
şimdi farklı şiirlerde yaşar gibiyiz
ben mecnun sen şirin tesadüf değil
biz bize kurulmuş tuzak gibiyiz

bu dörtlük sıradan bir insandan dökülemez.

bu sarkı sevipte kavuşamayanların şarkısı kıyamete kadar ..

selam olsun kısacık hayatlarında milyonlara dokunanlara

mekanın cennet olsun kardeşim ..

newcastle united

Suudi prensi selmanın suudi arabistan kamu yatırım fonu üzerinden satın aldığı ingiliz kulubü. hazır corona olayı patlak vermiş ve bir cok kulüp batma eşiğine gelmişken bu hamle ile önümüzdeki senelerde newcaste unitedın premiere lig ve şampiyonlar ligini domine etmesi içten bile değil. ilk transfer döneminde tam 200 milyon sterlinlik bir transfer bütçesi ayrılmış.stratejik hamle ve iyi bir güzel yatırım.

koronaya karşı schweppes tavsiye eden türbanlı

şıpsevs demiştir o dili sürtmüştür. kedidir o kedi .

covid 19

türkiyenin bu virüse karşı stratejisini acilen kontrollü yayılma şeklinde değiştirmesi gerekiyor. çünkü bu hızla yayılması durumunda sağlık sisteminin çökme riski oluşacak. aslında covid-19 dünya genelinde korkutan bir pandemi olmasının sebebi ölüm oranı değil bulaşma hızı. bulaşma hızı yüksek olduğu için hastalığın aynı anda bir çok insana bulaşması demek belkide tedavi olup iyileşebilecek bir hastanın yeterli tedavi(ilaç)ve bakımı alamaması sebebiyle hayatını kaybedecek olması.yani siz hastalığı ağırda geçirseniz yeterli tedavi ve yoğun bakım ile hastalığı atlatabilecekken ilaç ve tedavi desteğinin yapılmaması yada geç yapılması sebebiyle belkide vücut direncinizi kaybedeceksiniz.yani evde kalmanın önemi bu noktada tahmin edilendende cok büyük. iki hafta sonra bu hastalıga yakalanmakla mayıs sonunda hastalıga yakalanmak arasında cok büyük farklar olacagını düşünüyorum. mayıs sonuna kadar ne yapıp edip hasta olmayın. bu virüs mutlaka eninde sonunda herkese mutlaka öyle böyle bulaşacak onemli olan hastalıgın mutasyona ugradıktan sonra yada bir cok insan enfekte gecirdikten sonra yakalanmak bizim için en iyisi olucak. hali hazirda yakin zamanda en iyi ornegi domuz gribi gibi ..

uludağ sözlük

bir sene sonra tekrar entry girmeye karar verdim burda azcık millet faydalansın diye.fakat bir sene önce bıraktığım gibi bulmam açıkcası beni üzdü.hani biraz inovasyon hani biraz geliştirme yada yeni bir özellik desen hiç yok. aslında bu sözlük potansiyeli olan bir platform ama kimse kusura bakmasın başındaki insanların ya uğraşmak istememesi yada vizyon sahibi olmamaları sebebiyle belki çoğu insanın yıllarca var olmasına rağmen haberi bile olmadığı hep yerinde sayan bir ekşisözlük çakması olarak kalıyor. oldum olası “kendi yağında kavrulan” oluşumlardan ve insanlardan nefret etmişimdir. akıllıca adım atılarak fırsatlar değerlendirilseydi suan ekşiyi bile geçmişti. üzücü ..

ispanyolca

Suan a2 seviyesindeyim ve deli gibi calisiyorum cozecegim mutlaka bir kac aya. yokmu kaynak tavsiyesi olan ? Yesilleyin mesaj kutumu .